21 Şubat 2015 Cumartesi

ne güzel şeysin sen: KAKAO 2


Kakao meyveleri olgunlaştıktan sonra ağaçtan toplanıyor ve kavun gibi olan kakao meyvemizin dış kabuğu çekirdeklere zarar verilmeden açılıyor. 


           


               

Kakao çekirdekleri içeren meyve özleri kabuklarından çıkarılıyor ve muz yapraklarıyla örtülü tepsiler içinde 6-7 gün mayalanmaya bırakılıyor. Mayalanma çekirdeklere yapışmış olan meyve posasını temizlemek için yapılıyormuş.


Mayalanmadan sonra kakao çekirdekleri güneşin altında kurumaya bırakılıyorlar. Çekirdekler kururken düzenli olarak karıştırılıyorlar. Amaç nemi en az seviyeye indirmek.


              




Çekirdekler kuruduktan sonra toplanıyor ve mahsul toplama merkezlerine götürülüyor. Kalite kontrolleri yapıldıktan sonra kakao çekirdeklerini işleyecek şirketlerin işletme tesislerine gönderiliyor.

            


            


*Resimler Pinterest'ten alınmıştır.
*Bilgiler Nicoletta Negri&Denis Buosi'nin ÇİKOLATA kitabındandır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder