Kakao meyveleri olgunlaştıktan sonra ağaçtan toplanıyor ve kavun gibi olan kakao meyvemizin dış kabuğu çekirdeklere zarar verilmeden açılıyor.
Kakao çekirdekleri içeren meyve özleri kabuklarından çıkarılıyor
ve muz yapraklarıyla örtülü tepsiler içinde 6-7 gün mayalanmaya bırakılıyor.
Mayalanma çekirdeklere yapışmış olan meyve posasını temizlemek için
yapılıyormuş.
Mayalanmadan sonra kakao çekirdekleri güneşin altında kurumaya bırakılıyorlar. Çekirdekler kururken düzenli olarak karıştırılıyorlar. Amaç nemi en az seviyeye indirmek.
Çekirdekler kuruduktan sonra toplanıyor ve mahsul toplama merkezlerine götürülüyor. Kalite kontrolleri yapıldıktan sonra kakao çekirdeklerini işleyecek şirketlerin işletme tesislerine gönderiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder