20 Temmuz 2015 Pazartesi

DENEME BİR İKİ: MUZLU BADEMLİ TRÜF

Kardeşimin şu hayatta en sevdiği şeydir muz. Bir oturuşta iki kilo muzu rahatlıkla yiyebilir. Evde muz varsa uykudan kalktığında ilk yaptığı şey yüzünü yıkamak değil mutfağa koşup gözü kapalı bir şekilde muz yemektir. Bu yüzden genellikle ben muz yiyemem çünkü sevgili kardeşim zaten hepsini benden önce bitirmiştir. Sarı rengini çok sever ki ben hep muzdan dolayı olduğunu düşünmüşümdür.


İşte tüm bu nedenlerle ve de yeni bir şeyler denemek amacıyla muzlu çikolata yapmaya karar verdim. Muza en çok yakışacak kuruyemiş de bana badem gibi geldi ve bu yüzden ganajı hazırlarken kavrulmuş ve dövülmüş bademi de ilave ettim.

Bu bir deneme olduğu için elimden geldiğince az miktarda çikolata ve krema kullandım.

Malzemeler:
-30 gr krema
-60 gr kuvertür çikolata
-Bir avuç badem
-Çeyrek muz

1.Öncelikle bademleri tavada kavurdum. Çıtır çıtır ses çıkarıp biraz da kokuları çıkmaya başlayınca ocağın altını kapattım ve tavanın içinde bademleri soğumaya bıraktım.


2.Kremayı kaynatmadan ısıttım ve sıcakken çikolatayı ekledim. Eveeet işte bu klasik ganaj (krema-çikolata) tarifi. Bu ganajı istediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz.



Ganaj biraz soğuyunca içine ezdiğim çeyrek muzu ve havanda dövdüğüm bademleri ekleyip karıştırdım.



Muzu tam kremaya ekleyeceğiniz zaman ezmelisiniz yoksa hemen kararıyor ve sulanıyor.


3.Muzlu ve bademli ganajı şekil verilecek kadar katılaşması için buzdolabına koydum ve ara ara kontrol ettim (nasıl şekil verdiğimle ilgili ayrıntılı tarifi trüfü anlattığım yazıda bulabilirsiniz). Biraz katılaşıp şekil verebileceğim kıvama gelince ganajı yuvarlak toplar haline getirdim.

30gr krema-60 gr çikolata karışımından toplam 8 tane trüf çıktı. Normalde trüf yaparken bu iç dolgusunun dışını temperlediğim çikolatayla kaplıyorum. Ancak bu bir deneme olduğu için sadece ganajı yapıp şekil verdim.


Sonuç: Gayet güzel oldu :) Muz ferahlatıcı bir tad ve güzel bir aroma vermiş çikolataya. Muzun bademle uyumu da çok güzel olmuş. Olumsuz yanı ise çok dayanıklı olmaması. Malum muz hemen bozulan bir şey. Bu nedenle bana gore en fazla 3 gün içinde tüketilmeli.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder