Kardeşimin şu
hayatta en sevdiği şeydir muz. Bir oturuşta iki kilo muzu rahatlıkla yiyebilir.
Evde muz varsa uykudan kalktığında ilk yaptığı şey yüzünü yıkamak değil mutfağa
koşup gözü kapalı bir şekilde muz yemektir. Bu yüzden genellikle ben muz
yiyemem çünkü sevgili kardeşim zaten hepsini benden önce bitirmiştir. Sarı
rengini çok sever ki ben hep muzdan dolayı olduğunu düşünmüşümdür.
İşte tüm bu
nedenlerle ve de yeni bir şeyler denemek amacıyla muzlu çikolata yapmaya karar
verdim. Muza en çok yakışacak kuruyemiş de bana badem gibi geldi ve bu yüzden
ganajı hazırlarken kavrulmuş ve dövülmüş bademi de ilave ettim.
Bu bir deneme
olduğu için elimden geldiğince az miktarda çikolata ve krema kullandım.
Malzemeler:
-30 gr krema
-60 gr kuvertür çikolata
-Bir avuç badem
-Çeyrek muz
1.Öncelikle bademleri tavada kavurdum. Çıtır
çıtır ses çıkarıp biraz da kokuları çıkmaya başlayınca ocağın altını kapattım
ve tavanın içinde bademleri soğumaya bıraktım.
2.Kremayı
kaynatmadan ısıttım ve sıcakken çikolatayı ekledim. Eveeet işte bu klasik ganaj
(krema-çikolata) tarifi. Bu ganajı istediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz.
Ganaj biraz
soğuyunca içine ezdiğim çeyrek muzu ve havanda dövdüğüm bademleri ekleyip
karıştırdım.
Muzu tam kremaya ekleyeceğiniz zaman ezmelisiniz
yoksa hemen kararıyor ve sulanıyor.
3.Muzlu ve
bademli ganajı şekil verilecek kadar katılaşması için buzdolabına koydum ve ara
ara kontrol ettim (nasıl şekil verdiğimle ilgili ayrıntılı tarifi trüfü
anlattığım yazıda bulabilirsiniz). Biraz katılaşıp şekil verebileceğim kıvama
gelince ganajı yuvarlak toplar haline getirdim.
30gr krema-60 gr
çikolata karışımından toplam 8 tane trüf çıktı. Normalde trüf yaparken bu iç
dolgusunun dışını temperlediğim çikolatayla kaplıyorum. Ancak bu bir deneme
olduğu için sadece ganajı yapıp şekil verdim.
Sonuç: Gayet güzel
oldu :) Muz ferahlatıcı bir tad ve güzel bir aroma vermiş çikolataya. Muzun
bademle uyumu da çok güzel olmuş. Olumsuz yanı ise çok dayanıklı olmaması.
Malum muz hemen bozulan bir şey. Bu nedenle bana gore en fazla 3 gün içinde
tüketilmeli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder