Çikolata yaparken gözüm başka bir şey görmediği için bir kız çocuğunun bayram öncesi yapması gereken sorumlulukları pek yerine getirmeyip bayramdan önceki bütün gün çikolata yapıyorum ve annemi deli ediyorum. Bu yüzden bu bayramda uslu bir çocuk olup sadece anneme yardım etmeye karar vermiştim. Ancak yeni aldığım 2.5 kiloluk Callebaut bitter kuvertür bana mahzun mahzun bakınca fikrimi kısmen değiştirdim:) Çikolata yapacaktım ancak en pratiğinden yapmalıydım. Bu yüzden sadece rochers yapmaya karar verdim.
Trüf gibi herhangi bir iç dolgusu yapmam gerekmediği için gayet pratik oldu ve yaklaşık 1.5 saatte bitti. 270 gr çikolata kullandım. Fındıkları kavurmadan önce pudra şekerli suyla ıslattım daha sonra fırında kavurdum. Soğuduktan sonra temperlediğim çikolatayla karıştırdım ve yağlı kağıda döktüm. Hava bu kadar sıcak olmasa çikolataları buzdolabında değil serin bir odada bekletirdim. Ancak hava çok sıcak olduğu için çikolatalar donasıya kadar buzdolabında beklettim daha sonra da ikram edeceğim kutuya koydum.
Bayramda yeniden çikolata yapacak vakti bulur muyum bilmiyorum ama şimdilik bu kadarcık çikolatayla yetinmem lazım. İyi bayramlar :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder