16 Temmuz 2015 Perşembe

Bayram Çikolatası

Evde bayram çikolatası yapmaya başlayalı birkaç yıl oldu sanırım. Her bayramda yapamasam da elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Çoğu zaman bayram temizliği ve bayram ikramlarının yapılması zorunlulukları nedeniyle annemin vetosuyla karşılaştım. Eh haksız da sayılmaz :)



Çikolata yaparken gözüm başka bir şey görmediği için bir kız çocuğunun bayram öncesi yapması gereken sorumlulukları pek yerine getirmeyip bayramdan önceki bütün gün çikolata yapıyorum ve annemi deli ediyorum. Bu yüzden bu bayramda uslu bir çocuk olup sadece  anneme yardım etmeye karar vermiştim. Ancak yeni aldığım 2.5 kiloluk Callebaut bitter kuvertür  bana mahzun mahzun bakınca fikrimi kısmen değiştirdim:) Çikolata yapacaktım ancak en pratiğinden yapmalıydım. Bu yüzden sadece rochers yapmaya karar verdim.


Trüf gibi herhangi bir iç dolgusu yapmam gerekmediği için gayet pratik oldu ve yaklaşık 1.5 saatte bitti. 270 gr çikolata kullandım. Fındıkları kavurmadan önce pudra şekerli suyla ıslattım daha sonra fırında kavurdum. Soğuduktan sonra temperlediğim çikolatayla karıştırdım ve yağlı kağıda döktüm. Hava bu kadar sıcak olmasa çikolataları buzdolabında değil serin bir  odada bekletirdim. Ancak hava çok sıcak olduğu için çikolatalar donasıya kadar buzdolabında beklettim daha sonra da ikram edeceğim kutuya koydum.


Bayramda yeniden çikolata yapacak vakti bulur muyum bilmiyorum ama şimdilik bu kadarcık çikolatayla yetinmem lazım. İyi bayramlar :D


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder