26 Kasım 2015 Perşembe

BUZDOLABINDA UNUTULMUŞ ZAVALLI TRÜF


Bir süre önce hediye etmek için çikolata yapmıştım. Bir tane trüfü de bir arkadaşıma vermek için ayırmış, güzelce yağlı kağıda sarmış ve havalar sıcak olduğundan buzdolabına kaldırmıştım. 

Bugün veririm yarın veririm, hayat koşuşturmacası falan derken üzerinden baya zaman geçmiş ve ben zavallı hüzünlü trüfü dolabın bir köşesinde unutuvermişim.


Daha önce de bahsettigim gibi el yapımı çikolatalar ne kadar çabuk tüketilirse o kadar iyi, yani ne kadar taze tüketilirse o kadar lezzetli oluyor. Ben çikolata yaptığımda da maksimum 3 günde bittiği için bir problem olmuyor. 

Neyse efendim unuttuğum bu zavallı trüfün tadı kesin kötü olmuştur, hakkın rahmetine kavuşmuştur derken bir de ne göreyim? Taptaze bir şekilde tadı ve kokusu bozulmadan üzerinde lekeler oluşmadan dolabın bir köşesinde beklemiş beni canım benim:)


Sonuç olarak çikolatayı yapıp serin bir yere kaldırınca bir problem olmuyor demek ki. 

Benim gönlüm her zaman taze taze yapılmasından yana ama marketlerdeki hazır çikolatalara mecbur kalmayayım çikolata yapıp bir yere depo edeyim derseniz de iyice paketleyip saklamak iyi olur bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder